Pallmann l Parkett Komplett

Rätt golvprodukter hittar du här!

 Produkter 
 
 

Referenser l Magic Oil Ergo

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia.

 mer information 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Nyheter

 
 
 

Würzburg , 07.04.2011 - Parkettslipmaskin för proffs

PALLMANN COBRA

Bara ett riktigt proffs vet vad proffs behöver. PALLMANN, den kompletta leverantören för den som jobbar med parkett och trägolv. Ett exempel är den robusta parkettslipmaskinen PALLMAN COBRA som är särskilt framtagen för dagens golvslipare och sätter en ny standard när det gäller effektivitet, ergonomi och kvalitet.

Arbeta effektivare
Till skillnad mot konventionella parkettslipmaskiner har COBRA en effektiv slipbredd på hela 19 cm, tack vare en innovativ automatisk bandstyrning som ser till att slipbandet alltid är rätt positionerat. Detta ger en större effektivitet per kvadratmeter och yta.

Med matchvikten 89 kilo är COBRA ingen lättviktare. Totalvikten är dock medvetet vald och resulterar i en kraftfull och tystare arbetsgång och ett exceptionellt jämnt slipresultat. Dessutom är COBRA konstruerad för att snabbt och lätt kunna plockas isär och transporteras i lätthanterliga delar. Skaft, motor och slipenhet är lätta att demontera och transportera i praktiska och platsbesparande enheter.

Den integrerade anslutningen för extern dammsugare gör också att inga extra tillbehör behöver införskaffas och hanteras.

Användarvänlighet i särklass
PALLMAN COBRA kännetecknas av mycket hög användarvänlighet jämfört med konventionella maskiner. Som exempel att handtagets position och höjd lätt kan anpassas efter användaren, och sen gör samtliga övriga lättåtkomliga reglage att maskinen är mycket ergonomisk oavsett användarens individuella förutsättningar. Arbetsdagen blir betydligt lättare och mindre ansträngande. Stora ansträngningar har också lagts på säkerheten. Bland annat har COBRA ett tippskydd för säker och bekväm inställning av slipvalsen. Skaftet/handtaget kan ställas i nio olika höjder för bästa sikt och arbetsställning och alla reglage är ergonomiska och mycket lätta att komma åt utan att man behöver sträcka sig. Resultatet är marknadsledande komfort.

Kvalitet och prestanda som imponerar
Tekniken i COBRA bygger på den beprövade och hållbara FRANK-teknologin. Den vridmomentstarka motorn med en effekt på 2,5 kW, gör arbetet med COBRA snabbt och effektivt.

En annan finess är att sliptrycket kan ställas in helt steglöst och därigenom anpassas efter de mest skiftande förhållanden när det gäller till exempel underlag och ytbehandling. Maskinens hölje har dessutom en sluten konstruktion för att minimera ljudnivån.

Sammantaget sätter PALLMANN COBRA standarden för den nya generationens parkettslipmaskiner med effektivitet, användarvänlighet och kvalitet i fokus.