Referenser l Magic Oil Ergo

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia.

 mer information 
 
 

Ring oss: 

Tel.: +49 (0) 931 27 96 40

 mer information 
 
 

Pallmann l Parkett Komplett

Rätt golvprodukter hittar du här!

 Produkter 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenser

 
 
 

Millerntor-Stadion - FC St. Pauli

  • Märke: Pallmann SE
  • Land: Schweden

Würzburg, september 2011. FC St Pauli har blivit som en institution bland de tyska fotbollsfansen. Föreningen och hela St Pauliområdet i Hamburg förmedlar nämligen en säregen och oemotståndlig livsstil och charm, kanske främst bland alternativt tänkande människor. FC St Pauli är helt enkelt kult - oavsett vilken serie klubben spelar i är Millerntor stadion alltid den centrala punkten.

 

För att ge ”kulturarvet” Millerntor bättre tillgänglighet för fler besökare, inleddes 2006 den första om- och tillbyggnaden.

 

Nya parkettgolv

Som en del av arbeten med huvudläktarens olika lounger installerades ca 2000 kvm industriparkett på högkant i rökt ek.

När den slutliga ytbehandlingen skulle utföras var det mycket som talade för Magic-Oil 2K Ergo från Pallmann. En olja-vaxbaserad ytbehandling som är särskilt lämplig för dessa miljöer med hårt slitage, och som brukar fordrar regelbunden inoljning. Magic-Oil 2K Ergo gör att golvet håller länge och ger dessutom en vacker och jämn infärgning, samt att den även förhindrar sidlimning av parkett stavarna.

En annan stor fördel med Magic-Oil 2K Ergo är att den är helt genomhärdad på endast tolv timmar.

Före inoljning slipades golvet i flera steg, och mellan slipningarna spacklades ytan med en filler för att fylla fogarna. Och avslutningsvis finslipades ytan en sista gång med Pallmanns slippapper K 100.

Därefter rengjordes trägolvet noggrant med en kraftfull damsugare.

Vid inoljning användes den speciella Pallmann-applikatorn som både underlättar arbetsställning för golvläggaren och är ett utmärkt verktyg  för att nå ett bra slutresultat. Efter applicering av oljan och ca 20 minuter därefter kunde överskottsoljan avlägsnas med polermaskin och Pallmann beige pad. Därefter kunde golvet poleras direkt med Pallman vita pad – första gången direkt och sen en andra gång efter ytterligare 20 minuter.

 

Befintliga golv

Pallmans Magic Oil 2K Ergo är även utmärkt för gamla golv och användes på det ca 2500 kvm stora industriparkett golvet i foajén. Efter noggrann renovering och avlägsnande av den gammal ytbehandling gjordes jobbet på samma sätt som för det nylagda golvet av FDT K. Horeis GmbH Hamburg tillsammans med Fußbodendesign Geßler. Båda företagen är medlemmar i det tyska nätverket Netzwerk Boden, en rikstäckande sammanslutning av högpresterande företag med professionella hantverkare inom golvbeläggning. Det långa samarbetet inom Netzwerk Boden och företagens ömsesidiga förtroende för varandra var idealiska förutsättningar för att genomföra renoveringsarbeten som ett gemensamt projekt.

 

För optimal livslängd och skydd, rengörs och underhålls golven regelbundet med en blandning av Magic Oil Care och vatten, i lika delar 1:1.